Napsugár Napközi
info@napsugarnapkozi.hu
Rólunk Törpimatek Előkészítő Táborok Bíróbál Kapcsolat


Napközinkről:

Napközink 2001 szeptemberében nyitotta meg kapuját az alsó tagozatos kisdiákoknak. Azóta is kulturált környezettel, különböző foglalkozásokkal, sok szeretettel várunk minden gyereket. Működésünk során kialakítottunk egy barátságos, gyermekközpontú lékkört. Kiscsoportos foglalkozásainkkal alkalmazkodunk a gyerekek személyiségéhez és a szülők igényeihez. Segítséget nyújtunk a kisiskolásoknak a tudásuk elmélyítésében, fejlesztésében és a különböző megmérettetésekre való felkészülésben.

Éves tevékenységünk négy alappillére:

- Tanulószoba jellegű napközis foglalkozás alsó tagozatos kisdiákok részére.
A gyermekek érkezésük után házi feladataikat készítik el, amit nem csak mennyiségileg, hanem minőségileg is ellenőrizünk. (A szóbeli leckéiket is pl. verstanulás) Életkoruk és képességeik alapján rávezetjük őket az önálló tanulásra. Lecke után kapnak egy rövid szünete, majd igény szerint egy-egy személyre szabott negyed órás, húsz perces gyakorlás vár rájuk.

- Matematikai tehetséggondozás – Törpimatek

Kiscsoportos matekszakkör jellegű tehetséggondozás, ahol logikai és versenyfeladatokat oldunk meg. Megismertetjük a gyerekeket olyan módszerekkel, mellyel hatékonyan tudják különböző versenyek típusfeladatait megoldani.

- Felvételi előkészítő a 8 osztályos gimnáziumba készülőknek

3. osztály második félévében kezdjük. Itt fókuszban a matematika áll. Cél a felvételin előforduló feladat típusok megoldásmenetének megismerése.
4. osztályosoknak első félévében 12 alkalomból álló felvételi előkészítőt tartunk.
Mindegyik alkalom 2 órás egy magyar és egy matematikafoglalkozással.
A foglalkozások során, tematikusán átnézzük és rendszerezzük a felvételin előforduló feladattípusokat.

- Nyári napközis foglalkozások (táborok)
Öt egyhetes tematikus tábort tartunk. Kézművest, Matematikai tehetséggondozót évfolyamonként 1. 2. 3. osztályt végzett tanulók részére, 4. és 5.-es diákoknak pedig LEGO robot tábort.